ROEP UIT DE KAUWENHOEK
       
HET EERSTE KINDERBOEK VAN TONNY BUIJS
       
MET TEKENINGEN VAN HEIDI PETERS-HORCK
       
       

Wie is er wel eens in de Kauwenhoek geweest? "Niemand," zeggen de mensen uit het dorp. Diegenen die het proberen, keren nooit weer, weten ze. "Die verdwijnen voorgoed in dat vervloekte moeras."

Maar als niemand in de Kauwenhoek kan komen, wat doen die zes kinderen daar dan? En die gevaarlijk uitziende man - met gouden ringen in beide oren en zijn lijf vol tatoeages - wat moet hij in de Kauwenhoek?

Stadslui hebben een plan gemaakt om dwars door de Kauwenhoek heen een weg aan te leggen. Dan zijn ze in het vervolg tien minuten eerder thuis. "Onzin, dat is gekkenwerk," zeggen veel mensen uit het dorp Bontebok. "Protest," roepen anderen. Het eens zo rustige dorpje raakt in rep en roer.

De kinderen zijn altijd buiten. Ze ravotten in het bos, zoeken sporen op de hei en trekken steeds verder het gevaarlijke moeras in. Er is iets in de Kauwenhoek..... Iets vreemds dat de kinderen naar zich toe zuigt...... En dan beginnen de dromen......

Julian is een echte vogelliefhebber. Altijd is hij met zijn verrekijker op pad. Roep karper! en Bart wordt wakker. Bart is een fervent hengelaar die het liefst naar de Wonderkolk gaat. Dan zijn daar de tweeling Dominique en Henryk van de boerderij, Robin, de hard-rocker die zijn mond niet stil kan houden en Tjitske de dochter van de slager die uit principe geen vlees eet. En Billie? Wie is Billie?

Spookachtige witte nevels, gevaarlijke zwarte krijsende vogels, een oude tovenaar, levensstenen, mannen met baarden op zware Harley-Davidson motoren, platgebrande dorpen, brandstapels, een reis naar Noorwegen, twee boeven die uit zijn op macht en veel geld, en een bibliothecaris die zijn mond voorbij praat. Het zijn maar enkele ingrediŽnten uit dit oerspannende boek.

 

Het zal blijken dat de natuur niet langer met zich laat sollen. Eens is het genoeg. En wat er dan gebeurt...........

 

HORSE-SHOE Publishing Elden

ISBN: 90-803589-3-2

NUGI: 221

       

Het boek is in groot formaat uitgevoerd: 24 bij 17 centimeter. Natuurlijk heeft het een harde kaft. De 253 pagina's tekst staan garant voor urenlang leesplezier en de 24 pagina's tekeningen - paginagroot en in full-color - zijn een lust voor het oog.

Desondanks is de prijs slechts: € 22,50

       
DOWNLOAD   Recensie Gelderlander  
KLIK OP HIERBOVEN VOOR HET DOWNLOADEN VAN DE COMPLETE TEKST VAN HET KINDERBOEK: "ROEP UIT DE KAUWENHOEK".